Cu nostalgie pică frunza... pică...(на румынском языке)
Această vară e atât de mică,
Abia sa început și uite ia sfârșit,
Cu nostalgie pică frunza... pică,
Una după alta pe lacul liniștit.
Și vine toamna plină de miracol,
În care sute de miraje se preling,
Sunt un lunatic în al tău spectacol,
Tu ești...și parcă nu ești, când te-ating.
Anton Barbu 01.09.2022