На смерть поэта...(на румынском языке)
Nu ascunde lacrima,
Ţară de vieri,-
În durere-i inima,
A murit VIERU.
Cel, pe care Domnul,
La trimis cu slovă,
Cu versuri divine,
Aici în Moldova,
Suflete s-aline.
A murit poetul,
Inimile dor,
Suferă o ţară,
Plânge un popor.
Plânge astăzi neamul,
E orfan poporul,
Şi de-acum în veacuri,
Îi v-om duce dorul.
Îl vor ţine minte,
În câmpii,coline,
La mare şi munte,
Pe orce întinderi,
Suflete române.
Roagă-te tu, ţară,
Pentr-un suflet, care,
Ne-a trezit la viaţă,
De la mic la mare.
Arde lumânarea,
Ţi se-nchină ţara,
Nu e alinare,
Plânge-n bocet tara ...
Dar suna-va versul,
În poezii şi cântece,
Să-ntărească crezul,
Peste anii ce vor trece.
Iartă-ne maiestre,
Tu din univers,
Fii o bună veste,
Tu cu al tău vers.
19.01.2009
ANATOL UNCU