У ноч на Iвана Купалу

У ноч на Iвана Купалу
"У ноч на Івана Купалу" Лілія Юшкова
пераклад на беларускую мову
Марыны Ўлада-Верасень
 
Ў гэту ноч на Івана Купалу
Зачарую цябе і звяду
Ў край чароўны, дзе шэпчуцца травы
І дзе чэрпае месяц ваду.
 
Натрушу водар з папараць-кветак,
Прыгатую любоўны напой:
Ўсіх паненак забудзеш і смутак –
Гэтай ноччу ты мой, толькі мой!
 
Рассцялю нам пасцель на ўзгорку,
З павуцін і пялёсткаў саткаўшы.
Апаю зеллем садкім і горкім
Для цябе найсалодкаю стаўшы...
 
Нездарма карагоды вадзіла –
Здабыла рамяство чараваць…
Каб спазнаць, закахаць цябе, мілы!
Каб усю ноч, усё жыццё цалаваць!
 
 
"Купала і Кастрама"© фотаздымак Валадзько Марыны
 
Лилия Юшкова
 
В ночь на Ивана Купала
 
В эту ночь на Ивана Купала
Околдую тебя, уведу
К речке чистой, где шепчутся травы
И где месяц купает звезду.
 
Из цветов соберу ароматы
Для подушки душисто-хмельной.
Женщин всех позабудешь тогда ты,
Этой ночью оставшись со мной.
 
Я постель расстелю на пригорке,
Одеяло из листьев соткав,
Опою зельем терпким и горьким
Для тебя самой сладкою став.
 
Я с русалками дружбу водила,
Научилась у них колдовать -
Увлекла я тебя, закружила,
Чтоб всю ночь и всю жизнь целовать...