Начны непакой...
Не чакаю –
ні сяброў, ні ворагаў...
Ноч над Косавам –
бяззоркавая, хмарная.
Я – адзін, пад яблыняй,
з сваімі марамі.
Крыху стомлены...
Цішыня –
са смуткам, і спакоем...
Мне здаецца –
я адзіны у Сусьвеце.
Толькі вось –
сабака нешта брэша дзесьці.
Быццам гора у яе якое...
У сабак –
таксама ёсць пачуцці...
Вось жа гэта –
плача, падвывае.
Можа адзіноту адчувае,
І галосіць, бедная,ад жуці...
*+*
27 красавіка 2014 г. ноччу у Косава...