Схилився день

Схилився день легенько на ціпок
Та позіхнув й пішов тихенько спати,
А вечір-парубок гайнув аж до зірок
І нумо з ними знову жартувати.
 
Тут нічка-мати стала на поріг,
Сипнула роси на зелені трави,
Що холодом торкнулись босих ніг,
А мали б бути теплі та ласкаві.
 
І колихала нічка всіх-усіх,
Лагідним співом сни кликала дивні,
Щоб до світанку ми дивились їх,
А вранці прокидалися щасливі.
 
2020 р.