МУРАШИНА СІМ’Я

МУРАШИНА   СІМ’Я
Наче шляпка у грибка,
Раптом в лісі виник
Дім у формі пагорбка
Із соснових гілок.
 
Зупинився я на мить,
Так споруда дивна.
Це, малята, уявіть –
Хата мурашина.
 
Трударі весь час снують
Від землі до даху,
То – гусеницю несуть,
Гілку чи комаху.
 
У родині – все гуртом,
Робиться все спільно.
З мурашиним досвідом
Знатися доцільно.