Хто кому

Хто кому ворог?
Хто кому епігон?
Хто кому привид?
Хто кому темний сон?
 
Мутний сон, мов у часи Святослава,
Де бринить незавершена справа...
 
Тепер на дуелі ходять жінки...
В залежності від професії
Обирають за зброю словесні міцні обладунки
Або аргументи на користь рецесії,
І п'янко, і чисто, і дзвінко од перемог самотніх,
А досконалість наміру -
 
Ще один крок до безодні.
 
Хто кому тінь?
 
Хто кому альтер-его?
 
Хто кому манускрипт?
 
Хто кому бутафорія?
 
Владу, свободу, знання
 
Знову беруть жінки,
 
Бо то їх територія.
 
© Maryna Tchianova, 2022
 
Відкрита посвята українським чарівницям слова - Маріанні Кіяновській та Софії Андрухович