Хто кому
Хто кому ворог?
Хто кому епігон?
Хто кому привид?
Хто кому темний сон?
Мутний сон, мов у часи Святослава,
Де бринить незавершена справа...
Тепер на дуелі ходять жінки...
В залежності від професії
Обирають за зброю словесні міцні обладунки
Або аргументи на користь рецесії,
І п'янко, і чисто, і дзвінко од перемог самотніх,
А досконалість наміру -
Ще один крок до безодні.
Хто кому тінь?
Хто кому альтер-его?
Хто кому манускрипт?
Хто кому бутафорія?
Владу, свободу, знання
Знову беруть жінки,
Бо то їх територія.
© Maryna Tchianova, 2022
Відкрита посвята українським чарівницям слова - Маріанні Кіяновській та Софії Андрухович