Mury. Муры. Стены рухнут. Эйдэ жимреек бу дуалны (Dual. На татарском языке).

Mury. Муры. Стены рухнут. Эйдэ жимреек бу дуалны (Dual. На татарском языке).

Аудиозапись

Раз-бу-ры турмы муры!
Прагнеш свабоды — то бяры!
Мур хутка — рухне, рухне, рухне…
И пахавае сьвет стары!
 
Раз-бу-ры турмы муры!
Прагнеш свабоды — то бяры!
Мур хутка — рухне, рухне, рухне…
И пахавае сьвет стары!
***
1. Бер заман, карт-әтәй, әйткән иде,
Куз яшен корытып.
Безнең дөнья азатлы иде,
Уз янына утыртып.
 
Бәхет димәк, кыска булды!
Еллар утте койгыда.
Дуал аны, кулга алды,
Бу асыл, матур дөньяда!
 
ПРИПЕВ:
Эйдә жимрәек бу дуалны!
Нигә кирәк безгә куллык?
Улым — рухны, рухны, рухны!..
Эйдә бергә — кутәрәек…
 
Эйдә жимрәек бу дуалны!
Нигә кирәк безгә куллык?
Улым — рухны, рухны, рухны...
Эйдә бергә — багышлаек..
 
2. Синең сымак, бәләкәй чакта,
Кояш нурына кумелеп.
Туплап жанны, өске якка,
Кутәрә иде куңелем.
 
Усал жилләр биткә өрде,
Аркада камчы сызгырды.
Дошманымның шәуләсе йрөде,
Саклап, кырда сагышны.
 
ПРИПЕВ:
Эйдә жимрәек бу дуалны!
Нигә кирәк безгә куллык?
Дустым — рухны, рухны, рухны...
Эйдә бергә — кутәрэек!
 
Эйдә жимрәек бу дуалны!
Нигә кирәк безгә куллык?
Дустым — рухны, рухны, рухны...
Эйдә бергә — багышлаек.
 
3. Карангының ничек төшкәнен,
Курдек, сэәр иленде .
Чандыр кылычның кискәне
Хоман дулай, хәтердә.
 
Мәхрум мәксат, назлы иде,
Рөксәт эзләп сузенэ!..
Гажиз яман, фәтих кильде,
Дулап, мөртәт, өйзөмә.
 
***
Кызыл танның, жудык яшен,
Дөрмәп, тушкә тамганда.
Улым, езлә Арман ташын!..
Эле, өрәк яңганда.
 
Милләт безнең, жәтим калды
Эфәт езлэп арадан,
Дуал анны, кулга алды,
Утны каплап, дөньядан!
 
ПРИПЕВ:
Эйдә жимрәек бу дуалны!
Нигә кирәк безгә куллык?
Дустым — рухны, рухны, рухны...
Эйдә бергә — кутәрәек.
 
Эйдә дустым рушан нурны,
Тирә якка, чәчәек…
Эзлйк — юлны, юлны, юлны...
Саф hавага — чыгаек.
 
Эйдә бергэ бу эфетне,
Жир шарыннан югалтаек!..
Дустым — рухны, рухны, рухны...
Эйдә бергә — багышлаек.
 
***
Раз-бу-ры турмы муры!
Прагнеш свабоды — то бяры!
Мур хутка — рухне, рухне, рухне…
И пахавае сьвет стары!
 
Раз-бу-ры турмы муры!
Прагнеш свабоды — то бяры!
Мур хутка — рухне, рухне, рухне…
И пахавае сьвет стары!
 
***
Д-ав-ай разрушим эту тюрьму!
Здесь этих стен стоять не должно!
Так пусть они — рухнут, рухнут, рухнут!
Обветшавшие давно.
 
И если ты, надавишь плечом,
И если мы, надавим вдвоём.
То стены — рухнут, рухнут, рухнут!
И свободно мы вздохнём.
 
***
Эйдә жимрәек бу дуалны!
Нигә кирәк безгә куллык?
Дустым — рухны, рухны, рухны...
Эйдә бергә — кутәрәек.
 
Эйдә дустым, бир кулынгы!
Нигә кирәк, безгә ярлык,
Изге — юлны, юлны, юлны,
Эйдә бергә — багышлаек.!..