Camera Obscura

Вмикаючи камеру відеоспостереження,
Роблячи кроки дивні й таємні,
Впроваджуючи неприродні обмеження,
Чи стали Ви комусь приємним?
 
Нібито лояльність - цінність номер один, але,
Була б я трохи слабкішою,
Мені б, певно, стало зле.
Люди маскують страх та жадібність
Під силу й далекоглядність
І, не рахуючись з втратами,
Шукають листи непарадні,
Нетривкі рухи, голос, у якому втома.
 
Чи вірить мені країна,
В якій я нібито вдома?
 
Так, у нас недосконалі кодекси
І часто брудні під'їзди,
Але навесні розквітають крокуси,
Рішучість втрачати пізно...
 
Що мені той поліграф,
Що мені кілогери й інші загрози,
Якщо сьогодні склався анклав
З віри в майбутнє й легкого анабіозу?
 
Післязавтра, у майбутньому,
Де на кожному кроці - іспит, випробування,
Чи будемо ми в своїх душах присутніми,
Чи переможе сміливість наші вагання?