К. Марло В.Шекспір Сонет 17

Чесноти наші "за плечима" є
В прийдешньому, повір міні та слову.
Сгорає небо в сонці, доля б'є
Нас... - ми палаєм знову, знову й знову.
 
Не приховати хиби чи краси.
Я не митець-мастак, а учень лише...
Принади, чи найкращі, чи усі
В брехні та правді різні... Сум, тихіше,
 
Рукопис кволий все ж роки несе,
Де правда кожна до смаку... Святої
Немає правди, де й "через усе",
Йшли в римомази захищати Трої...
 
Правд риси нагадає Син Царя,
Що слово поведе до вівтаря.