Sinecura

Моя синекура - плекать почуття до тебе,
Як паростки незабутніх, легких конвалій,
Вдихаючи дим, цілувати безкриле небо,
І слухати шум заводів та крик деталей.
 
Я не імітую діяльність, це дійсно важко -
Летіти за пристрастю в неозорі далі,
Коли мімікрує сердцебиття під рашпіль,
Коли розчиняється погляд серед регалій.
 
Моя таємниця - один епізод у танці,
Невдалі (чи дивно?) епістолярні спроби,
Есеї про легковажність нових вакацій,
І криптографічний білих акацій стовбур.
 
Пиши таємничі руни, Північним морем
Заклич мене в ще один неповторний вирій,
Ми все ще в своїх порфірах, а divinorum
Диктує статут безумства досвітній лірі.
 
5.52 GET 28.04.2021
 
To Mr G., inspired by Huxley and Orwell.