Урок украинского

Урок украинского
– Дiти, розберемо твiр видатного
українського поета Сашка Гарматного, -
сказала учительница.
Вiн iнодi теж, як i Гоголь,
писав знiвеченою українською мовою:
 
Вечор, ты помнишь, вьюга злилась,
 
– Вечор набрався горiлки, нiчого не пам’ятав.
Тому його жiнка В’юга дуже злилася.
 
На мутном небе мгла носилась;
Луна, как бледное пятно,
 
– Вечор назвав її Луною,
i держимордою такою,
Як хирка (Бабою Ягою),
На небi злюкою п’яною.
 
Сквозь тучи мрачные желтела,
 
– Тому з мороки пожовтiла.
 
И ты печальная сидела –
 
– Так на печi, свиня, сидiла.
 
А нынче... погляди в окно:
 
– Щось визираючи в вiкно.