ТУГА КОЗАКА

ТУГА     КОЗАКА
Благодарю за фотографию и вдохновение Александра Печору
 
 
Ох , задумався козак,
Ох, і зажурився.
В лузі не цвіте лоза,
Не дзюрчить криниця.
 
Була дівка молода,
А тепер - вдівиця.
Зникла ягідка в садах,
Зріла соковиста.
 
Не бринить чомусь Душа,
Струни не причетні.
Кум весь сповнений бажань,
Відійшов у червні.
 
Що ти, вітер- вітерець,
З нами витворяєш?
Була стежка навпростець -
Відібрав *товариш.*
 
Україна вже не та,
*Батько* не озветьтся.
Десь відбігали літа,
Туга біля Серця.
 
Ох , задумався козак,
Ох, і зажурився.
Сонця навіть не впізнав,
Цвіту чорнобривців!