Мандрівник

Мандрівник

Аудиозапись

Із циклу віршів для дітей "Дива щодня"
Я давно мандрую світом
і записую дива:
у заметах бачив квіти
після Світлого Різдва,
я збирав хмарки барвисті
і гладенький, як яйце,
малював на небі місяць
кольоровим олівцем.
 
З восьминогом грав у «Твістер»,
в нього вісім довгих ніг!
Я програв разів із триста
і нарешті переміг!
Бачив на сосні суниці,
куштував солодкий сніг,
полював на блискавиці
на перетині доріг.
 
Я літав на черепасі
між планет, як у кіно:
ми губилися у часі
і знаходилися знов.
Їздив на безлюдний острів
я у пошуках скарбів,
зустрічав страшенних монстрів,
та цій зустрічі радів.
 
Бо найкращий,найміцніший
мій надійний бастіон:
я під ковдрою у ліжку —
і у воду, й у вогонь!
Бурю, віхолу, цунамі
я долаю на бочку
у фланелевій піжамі
та смугастім ковпачку.
 
2020