Am venit să ne-nchinăm...("Пришли к Вам поклониться..."-Стихи на румынском языке)
Păhăruț plin cu rachiu,
Pentru voi eu mă închin,
Pentru cinste și noroc,
S-aveți baftă întru tot.
Mai turnați câte-un "cinzeac"*,
De vii Da,sau Nu pe plac,
Mai turnați câte-un "sutar"**,
Pentru orce gospodar.
Să gustăm și-un vinișor,
...Sufletu-i așa ușor,
De vreai sec,sau demidulce,
Bucurie îți aduce.
Vinul nu-i de vorbă scurtă,
Vinu-i bun...și vorba-i lungă,
Vinului îi place gluma,
Numai să nu treci măsura.
..............................................
( Nu te fă de râsul lumii,
Măi bărbate eu ți-oi spune,
-Am să trag numai o sută,
Nu mă dogeni tu puică.
-Și-apoi trec la vinișor,
Fii pe pace puișor,
Uite cum pășesc eu drept,
Cinstea me eu nu mi-o pierd.)
................................................
Astăzi toți ne veselim,
Și pe tineri îi slăvim,
Pentru ei ne bucurăm,
Baftă-n toate le urăm.
Am venit să ne-nchinăm,
Sănătate dragi nuntași!
Pe părinți să-i onorăm,
Purtați cinste și la nași!
Cinstiți oaspeți sănătate,
Să aveți noroc în toate,
Stimați oaspeți să trăiți,
Nunta asta s-o cinstiți!
* cinzeac-50 грамм
** sutar-100 грамм
Anton Barbu 01.08 2008