Ранкові барви

Вранішня зійшла зоря
І світанок розбудила,
Прокидатися ж пора,
Розправляти дужі крила.
 
Полетіти аж на луг,
Де гніді пасуться коні,
Озирнутися навкруг,
Вмити у росі долоні.
 
Привітатися скоріш
Чемно так із ранком-братом,
Щоби той не забаривсь
Красне сонце зустрічати,
 
Яке гордо виплива
Із-за обрію поволі,
Ніби за селом у полі
Жовтий сонях дозріва.
 
2016 р.