Покаймося

На землі без гріха не прожив ще ніхто,
Бо святий лише Бог, тільки Він - досконалість.
Грішний кожен із нас, бо в житті все було,
Відчували ми злість або навіть і заздрість.
 
Ненавиділи теж, сперечалися ми,
В серці гнів закипав і "душила" образа
І вмивалися часто гіркими слізьми,
Та не вміли прощати сестру, а чи брата.
 
Пліткували із кимось та думали зле,
Виривалося з вуст і міцнеє словечко,
А бувало й таке, що "скакали у гречку",
Нас за це Божа кара ніяк не мине.
 
А хто стверджує, що на віку не грішив,
Той, напевне у світі грішник найбільший.
Хто не кається в тому, що він завинив,
Не проститься йому ні людьми, ні Всевишнім.
 
2016 р.