Не заходь, не питай, не дивись...

Не заходь до мене на сторінку,
Не кидай туди квіти барвінку,
Долі весь вінок сплела сама…
У полоні може мрій блукаю,
Те кохання більше не чекаю,
Бо тепер мій брід життя - зима…
Пр.
Солодко мені чи гірко,-
Почуттів геть згасла зірка,-
Не втрачай більше часу дарма…
Так казати не годиться,
Та мої це таємниці,
Навкруги хоч світ, а хоч пітьма…
 
Не питай, як майже вік прожила,
Де була, а чи когось любила,
Згадувала юності чи злет…
Не скажу, повір, тобі ні слова,
Чи погано було, чи чудово,
Який доля видала білет…
Пр.
Чи ходжу, а чи літаю,
Лаю себе чи вітаю,
Чи будую плани наперед…
Чи гірчило - солодило,
Річка життя грізна – мила,
Та чи сіль у ній, а чи то мед…
 
Не дивись, чи змінені світлини,
Що зі мною роблять роки-днини,-
Не дізнаєшся про це ти всеодно…
Чи чорниця я, чи чарівниця,
Чим живу я днем, вночі, що сниться,
В двері заглядає хто, вікно…
Пр.
У темницю чи світлицю
У провінцію – столицю
Де, який у мене кругозір…
Лагідне життя – жорстоке,
Шлюбне, а чи одиноке
Долі завдяки – наперекір…
16.01.2020р.