Vara farmec nu mai are...(на румынском языке)

Vara farmec nu mai are,
Dulciu-l-a pierdut-n pripă,
Toamna vine-n grabă mare,
Punând păsări pe aripă.
 
Nimeni nu mai cântă-n crâng,
Și roua pică-n iarba grasă,
Și stele cad...și stele plâng,
Iar tristețea nu mă lasă.
 
Adierile de vânt,
Nu mă mai alintă,
Iar dorințele din gând,
Iarăși cearcă să mă mintă.
 
Frunzele ce pică-alene,
Strecură melancolia,
Lacrima pierdută-n gene,
Nu trezește poiezia...
 
Anton Barbu 31.12.2019