Лисичка-осінь

Руденькою лисичкою
Крадеться тихо осінь,
Он берегом над річкою
Її пухнастий хвостик.
 
Махнула ним над вербами,
Аж по воді листочки,
З берізоньками-сестрами
Теж бавитися хоче.
 
Вгорі стрибає білкою,
Слід золотий лишає
Та кожну їхню гілочку
Стрічками прикрашає.
 
І листя, як метелики
Уже злітає з клена,
Лисичка-осінь стелиться
Та горнеться до мене.
 
2018 р.