ОТКРОЙТЕ СЕРДЦА...(SURSUM CORDA...)

Ostenit într-un amurg sidefiu,
Nerăbdător într-o răbdare oarbă,
La ideal ar fi fost un miracol,
Risipitor de sentimente moarte,
Mă preling din păharul uitării.
Bate tăcerea în tâmpla căruntă,
Calea Lacteie se pierde în zare,
Atunci când îmi spui-e de-ajuns,
Nu te mai pot suporta,mi-e jale,
Toată bucuria mi-ai răpus!
Ca un clopot de alarmă,
Ca o rană presărată cu sare,
Se furișază clipa plecării.
Vrute-nevrute,spuse-nespuse,
Jocul oglinzii își face mendrele sale.
Un dincolo de după umbră se vede,
Un negru din alb,un alb din negru,
M-ai spus pleacă,nu te mai vreau,
Iar capul sub sabie nu vrea plecat.
Indiferența se afundă-n mine,
Să-ncep o nouă viață,o nouă rătăcire?
Trădarea nicicum nu poate fi blândă,
Pisică a uitării,soră cu plictiseala,
În patratul negru a ferestrei,
Își linge labele pândind momeala,
Pregătind nestingherit cu îndârjală,
Puntea existenței-n lumea umbrelor,
Raza unei inocențe-n deznădejde,
Roata timpului scârție solitară,
Ne unsă de sentimentele noastre,
Nu mai e taină.A dat în rugină,
Nu mai contează cine e de vină,
Buzele tale nesărutate rămân...
Se scutură roua de pe corpurile noastre.
Lăsați vorba- SURSUM CORDA!
................................................................
Eretica chemare-SURSUM CORDA!!!
 
Anton Barbu 22.12.2002