Березень

Погода в березні мінлива,
Сонце світить, то мрячить.
І весна іще не сміло,
Робить кроки у цю мить.
 
Холодний вітер ще гуляє,
Росу ранкову холодить,
Сік березовий стікає,
Сльозою по корі біжить.
 
Сосни вже позеленіли,
Оживляються ліси,
Дятли стуки поновили,
Це перші ознаки весни.
 
Від погоди він залежить,
Шлях весняних перемін.
Лиш тепло його прискорить,
Приведе усе до змін.
 
Завирує знов природа,
Оживе все навкруги,
Краєвиди змінять вроду,
Листям зашумлять ліси.
 
Земля вкриється травою,
Загудуть знову жуки,
Листя вмиється росою,
Змін не буде навпаки.