ЛЕТО 2012-ГО.

ЛЕТО 2012-ГО.
Пачынаецца лета…
Хмары з дожджыкам
цягнуцца…
Мужыкі ды кабеты
на надвор’ечка
лаюцца…
 
Калі й выгляне
сонейка…
Ўраз
за хмары схаваецца –
бо паўсюль парасонікі,
а пад імі ўсе
лаюцца…
 
Можа так і прахліпае
гэта “летняя восень”…
Бо,
і чэрвень, і ліпень
вецер
к восені зносіць…
 
Не хапае цярпення
мужыкам,
ды кабетам…
Грэе толькі надзея –
будзе
“бабіна лета”…
*+*
у Косава, пад яблыняй
(чэрвень –июнь, ліпень – июль, парасонік – зонтик)