Простеливсь барвінок диво-оксамитом

Простеливсь барвінок диво-оксамитом,
Оченята сині догори підняв,
Милуватись хоче він усеньким світом:
Дощиком і сонцем, заходом заграв.
 
І на скатертинах теж його зустрінеш,
Рушниках крилатих та на сорочках,
Густо ним рясніють вишиванки дивні
Й коровай весільний вміє прикрашать.
 
Завжди він зелений: влітку і зимою,
Восени й весною колір не міня.
Стелися ж, барвінку килимом-травою,
Хай про тебе лине пісня ще одна.
 
2017 р.