Моїй коханій батьківщині

А серце тьохкає, як соловей у гаї
І марить горами й ланами
Я бачу Україну в журавлевій зграї,
Я чую її голос ідучи степами...

Я бачу всю чарівність її вроди
Лиш раз поглянувши на люд,
Я відчуваю в серці дух свободи 
Але кайдани серцю вже кують...

Кати прийшли ізнов на мою землю, 
І двоголовий птах із вирію вернув назад,
Та голови йому від тіла  відокремлю
І прийде в край мій знову лад.

І зблисне сонце у небесній сині,
Заб*ється знову серце у грудях,
Поселиться воля віднині
На всіх України землях...