Таємниця…

На дні у криниці живе таємниця:
Ні тверда, ні млява, а м’яка і жвава,
Чиста і прозора, холодна і скора,
Прудка і нестримна. Не вдерже каміння,
Ні глина не вдерже її, ні пісок -
Скрізь найде щілину бодай з волосок.
Прорветься, проб’ється крізь всяку негоду,
А шлях таки найде собі на свободу.
Її не замкнеш на сталевий замок,
Бо та таємниця – невтримний струмок!