ДАВНЯЯ ВЕСНА ( ПЕСНЯ )

Была весна веселая и милая,
Лучисто играла,сыпала цветки.
Она летела быстро,как стокрылая,
За нею вслед певучие дрозды!
 
Все ожило и все заговорило ---
Зеленый шум,веселая луна!
Пело все,смеялось и дрожало,
А я лежала одинока и больна.
 
Я думала: "Весна для всех настала,
Подарки щедро всем несет она,
Лишь для меня подарков не искала,
Меня забыла радостная весна".
 
Нет,не забыла! И ко мне в окошко
Заглянули от яблони ветки,
Затрепетали зеленые листочки,
Посыпались белые цветки.
 
Прилетел ветер и в комнате тесной
Он о воле весенней запел,
А с ним влетели птичьи песни,
Любимый сад с ним свой прислал напев.
 
Моя душа никогда не позабудет
Подарок тот,что весна дала;
Весны такой не было и не будет
Как та была,что за окном цвела.
 
17.02.2018г Гладун Александра
 
 
" ДАВНЯ ВЕСНА" ЛЕСЯ УКРАIНКА
================================
Була весна весела,щедра,мила,
Промiнням грала,сипала квiтки,
Вона летiла хутко,мов стокрила,
За нею вслiд спiвучii пташки!
 
Все ожило,усе загомонiло ---
Зелений шум,веселая луна!
Спiвало все,смiялось i бринiло,
А я лежала хвора й самотна.
 
Я думала: "Весна для всiх настала,
Дарунки всiм несе вона,ясна,
Для мене тiльки дару не придбала,
Мене забула радiсна весна".
 
Нi,не забула! У вiкно до мене
Заглянули вiд яблунi гiлки,
Замиготiло листячко зелене,
Посипались бiлесенькi квiтки.
 
Прилинув вiтер, i в тiснiй хатинi
Вiн про весняну волю заспiвав,
А з ним прилинули пiснi пташинi,
I любий гай свiй вiдгук з ним прислав.
 
Моя Душа нiколи не забуде
Того дарунку,що весна дала;
Весни такоi не було й не буде,
Як та була,що за вiкном цвiла.
1894 рiк
 
Леся Украiнка (Лариса Петрiвна Косач-Квiтка)
25-го лютого 2018року виповнюеться 147 рокiв
з дня народження вiдомiшоi письменницi i поетеси.
 
Народилася 25-го лютого 1871 року у Новоград-Волинському.
Померла першого серпня 1913 року у вiцi 42 рокiв
у м Сурамi (Грузiя)