Гедимин Л. А.
Когда вы нам читали что-то,
Ходили близко возле нас...
Нет, нет, мы слушали охотно,
Но только слушали не вас
А сердце, что попало в сети
Стуча в минуту сотню раз.
Ваш голос - лучший в целом свете,
Его мы слушали. Не вас.
И из груди рвалась на волю
Без умысла, без зла и смысла,
Нет, не Лариса Анатольевна,
Забыв про всё, одно - Лариса.
Янка Купала
Гедзімін Л.А.
Калі вы нам чыталі нешта,
Хадзілі блізка каля нас,
Не, не, мы слухалі канешне,
Але мы слухалі не вас.
Мы слухалі, як б'ецца сэрца
У сто таноў, і голас ваш
Быў даражэй за ўсё на свеце,
Мы слухалі, але не вас.
З грудзей ірвалася на волю,
І не са зла, і не з умыслу,
Замест Ларыса Анатольеўна,
Забыўшыся пра ўсё, - Ларыса.
1911 г.