Власть и комары.

Власть и комары.
Са зборніка “Гішторыі Дзеда Алега”
 
Улада і камары.
 
Пад вечар сеў на лаўку у двары.
Перадыхнуць.
Ад дзённых спраў замучаны.
Калі б, як птушкі, шчабяталі камары...
То, можа б, не былі б такімі злючымі.
 
Сядзелі бы на яблыні, ў цішы.
Настрой бы падымалі шчабятаннем...
Галоўнае – ад іх жа не ўцячы !
Бо я для іх – вячэра і сняданне.
 
Адкуль на свеце гэткая напасць ?
Як ў чалавеччы мір паскудства гэта трапіла ?
Ну, кровапіўцы !
Чалавечча кроў ім ў сласць...
Мікраскапічныя вампіры-Дракулы.
 
Каліб яны здавалі нашу кроў,
у донарскія пункты, як насенне...
Была б тады карысць ад камароў.
А так – сабе і задарма !
Ну чыста шурыкава племя !
 
Каліб, як птушкі, шчабяталі камары...
То можа б не былі б такімі распраклятымі.
А можа не...
Вось шурык – нам шчабеча,
шчэ з якой пары...
А кроў – сасЕ...
Сасе,
як тая Дракула...
*+*
у ліпені 2013 г. на вуліцы Тадевуша Касцюшкі у г. Косава.
(імя "шурык" имеет случайное совпадение
с именем "Владетеля" Беларуси)