Віддаю

Роздягаючись, книжок не віддають.
Роздягаючись, лише пірнають в омут.
Я второпати не можу й досі суть -
В чому магія твоїх очей потворних.
 
Книжку я тобі назад не поверну.
Вона вже пішла блукати десь по світу.
Її вряд чи хтось полишить там одну
Як полишив ти мене - одну на літо.
 
Роздягаючись, не кажуть зайвих слів.
Тут епітети гнучкі не допоможуть.
Роздягаючись, пірнають в омут снів.
І ховаються від всіх світів ворожих.
 
9.11.2017