Вербова парсуна / y співавторстві з Sandro74/

Вербова парсуна / y співавторстві з Sandro74/
У співавторстві з Sandro74
 
 
Соромязлива 
Діва бiля рiчки.
Долонi-листя загорнули воду.
Цнотлива верба
В золотистiй стрiчцi,
Стидаючись, дарує нiжну вроду.
 
Зелені шати.
Вишиті узори -
Дрібненька зелень жовтим перевита.
Й коса багата.
Файному убору
Радіє прибережна Афродита...
 
А рiчка плеска.
Верби вiдзеркаллям
Милуються далекi небеса.
Неначе фреска,
Де позує краля,
У роскiш осенi одягнена краса.
 
Вже скоро, скоро
Закружляє вітер,
І стане діва гола, безтілеса.
Сховати сором
Зможуть тільки віти,
Човни-листи укриють тихе плесо.
 
Тоді морози
Дотиком холодним
Завмерлу душу упокоять льодом.
А вітри-ксьондзи
Й янголи господні
Вдивлятимуться у прозору воду.
 
Чекай на весну-
Поцілунком теплим
Розбурхає і воскресить красуню.
І крига скресне.
Аж до віт затерплих
Зманіжить світло ясную парсуну.
 
 
Акварель Demoiselle