Стежками серпня (укр).

Стежками серпня (укр).
Нехай пече, а я таки піду –
Хоч Сонця скалка вже висить
над містом…
На волі щось цікавіше знайду –
Не хочу вдома розпливатись тістом,
 
Бо так мигцем і літо промайне…
А спека й відстань… прикрощі смішні…
Природа зачекалась вже мене –
Схилюсь я їй в долоні запашні…
 
От і над полем тихо я бреду,
Де соняхи дрімають на осонні…
Їм соковиту грушу на ходу…
Які приємні вітерця долоні!..
 
Вже й Сонце видається не гарячим,-
Лоскоче променем моє плече…
Не хочу бути каменем лежачим,
Бо і вода під нього не тече!..
 
16.08.14