Правда

У світ Правда народилась,
Та в яслях не залишилась.
Швидко стала підростати –
Людям очі відкривати.
 
По усій земній окрузі,
В горах, у пустелі, в лузі
Правда буйно розквітала –
Добру новину звіщала.
 
 
В души й в голови вросталась,
Девкому й укорінялась.
«Маса» Правду не злюбила,
Та ганебно Її вбила.
 
Перше ж з Правди насміялись,
Наглумились, настязались.
І з позором, що є сили,
Правду до хреста прибили.
 
Тож висить вона високо –
Кожне бачить Її око... .
12.04.2017.
*****