В полночь...

В полночь...
Апоўнач.“Косаўскі зшытак”.
 
Апоўнач...
Сон мой недзе загуляў...
І я – смуткую, з куфлем кавы...
Заходзіў Вечар –
я з ім размаўляў,
пра клопаты свае, і справы.
А потым –
Вечар у кутку заснуў,
змарыўся ад маёй размовы...
І я – сяжу адзін, сумую,
і верш пішу – за словам слова...
Пью каву,
з дымам цыгарэт...
Ноч са здзіўленнем наглядае –
чаму табе не спіцца, дзед...
Ды, Сон мой недзе,
бач – гуляе...
 
І добра,
што яго – там недзе носіць,
каб напісаць я нешта змог...
Бо, колькі жыць мне засталося –
ня ведае напэўна,
нават Бог...
*+*
(смуткую - грущу; з куфлем кавы - с чашкой кофе;
размаўляў - разговаривал; клопаты - мелкие заботы;
справы - дела насущные; у кутку - в уголке;
змарыўся - устал; сумую - печалюсь; верш - стихотворение;
недзе - где-то; нешта - что-то; ня ведае напэўна нават-
не знает наверное даже)