Лорд Али-Баба

Лорд Али-Баба
Был Турком Лорд Али-Баба,
И ненавидел он всегда
Работу, труд любых сортов,
Лишь отдыхать всегда готов.
Был счастлив! - Но в один из дней
Мусса Альфонс Эффенди Бей
(Из Новых Турков вышел он
И в ранг высокий возведен)
Развеял тот роскошный сон,
Назначив место при дворе:
Бесплатно кофе на жаре
Молоть. И тот высокий пост
Отправил Лорда на погост.
 
2010
 
Lord Ali-Baba
Hilaire Belloc
 
Lord Ali-Baba was a Turk
Who hated every kind of work,
And would repose for hours at ease
With Houris seated on his knees.
A happy life!--Until, one day
Mossoo Alphonse Effendi Bey
(A Younger Turk: the very cream
And essence of the New Regime)
Dispelled this Oriental dream
By granting him a place at Court,
High Coffee-grinder to the Porte,
Unpaid:--In which exalted Post
His Lordship yielded up the ghost.