Щось, - колошматить мені душу!..

Щось, - колошматить мені душу!..
Щось, - колошматить мені душу!
Ні в думах радощів, ні в слові...
Бо, тільки, й знаю я, що мушу
Кулак тримати наготові!
На жаль, до того – не звикати!
Все маю бачити і чути...
Ні, я не хочу бути катом...
Але, й рабом – не хочу бути!
Мені б, не руки в плечі... Крила!
Щоб я розправив їх над світом,
Щоб стало мені, врешті, сили
Кудись, у світлий день летіти!..