ШЧУПАК І ВЫДРА

Байка
 
Плыў па возеры шчупак,
А за ім – дзве выдры.
Уцякаў і сяк, і так,
Хоць ты слёзы вытры!
 
Сем гадоў шчупак пражыў,
Блешні рваў і лёску.
Столькі ворагаў нажыў,
Што не ўспомніць вёска.
 
А сягоння шчупаку
Не да думак гэтых.
Сігануў ён на раку,
Дзе карміўся летам.
 
– Уцяку! – падумаў ён
І нырнуў глыбока.
Выдра ў бухце, як шпіён –
Дно чытае вокам.
 
Няхай ты схаваўся ў гразь
І залёг пад лодкай –
Выдра знойдзе цябе ўраз
І дастане лоўка.
 
Дасталося шчупаку
Ад вусатай выдры:
Восем дзірак у баку –
Хоць ты слёзы вытры!
 
Шмат ад’етых шчупакоў
Я на свеце бачыў,
Ды чакалі іх наўкол
Выдры і няўдачы.
 
2015