Р. Л. Стивенсон. Дождь
Дождь поливает всё вокруг:
Деревья и зелёный луг;
Он барабанит по зонтам
И в море льёт по кораблям.
Rain
The rain is raining all around.
It falls on field and tree.
It rains on the umbrellas here
And on the ships at sea.