Колискова. Спи маленька, моя доню, бо вже пізній час,

Колискова. Спи маленька, моя доню, бо вже пізній час,
Спи маленька, моя доню, бо вже пізній час:
Нагулялися, і втома вже долає нас;
Понесе тебе на крилах ночі чорний птах
І покаже тобі диво у чарівних снах.
 
Ти зустрінеш вірних друзів й лютих ворогів,
І почуєш тихий голос неземних світів,
Спи, принцесо, обіцяю: місяць лиш зійде
На дорогах дивокраю принц тебе знайде.
 
Не хвилюйся, серце знає, чом воно болить,
Все несправжнє роспізнає за єдину мить.
Не сумуй, як хто спитає: «Де твоя сім’я?»
Бо з тобою всюди буде пісенька моя.