Бережіть матусь
Мамо !...В мене сльози на очах,
Як згадаю твій ласкавий погляд.
Ми з тобою лише бачемось у снах,
Де я юний і грайливий поряд.
Материнську ласку знову відчуваю,
Мудрість пам’ятаю у твоїх речах.
Те ,як я долонями лице обіймаю
І любов безмежну в стомлених очах.
Спогад про дитинство душеньку стискає,
Коли від лозини на сідницях слід,
Як просивсь до батечки ,що то все в останнє,
Клявся всім ,на чому ,тримається світ.
Як мене навчала поважати жінку.
Щоби вибачав я ,свОїх ворогів.
Як би хто не шкодив ,трясття їм в печінку,
Щоби не помстився, як би не хотів.
Заздрю я без злісті тим ,хто має маму
Кожен день цілує , в очі зазирає
Тим ,кому матуся відкриває браму
І з любов’ю в серці завжди зустрічає.
Відкидайте клопіт,що турбує денно,
Кожну мить цінуйте біля матерів,
Бо вони уйдуть ,буде то напевно,
Сиротами зроблять дочок ,та синів.
Сосєдка О.Д. 16.11.2016р.