цифри

цифри валяться звідусіль
кожна шпарина щедро сипле даними
математика (терпіти її не міг) математика
на жаль саме вона заправляє парадами
все довкола рахується з числами
з гаманцями, з законами, з датами
все зникає: кохання, мистецтво
залишаються цифрові факти
бездушні, безтворчі, беззаперечні
залишаються цифри на плитах
народився/помер, і може
(якщо пощастить не даремно прожити)
в цьому проміжку ще пара дат
пара чимось важливих цифр