Коломийка
Сіла пташка на жердину, пісню заспівала,
Десь сопілка у садочку мило серцю грала.
Заплела дівчина в косу, червоную стрічку
Бо чекав в садку Іванко молоду Марічку.
У Марічки коса довга, до землі сягає,
Йде дівчина до милого, що її кохає.
А сопілка виграває, як той соловейко,
Аж заходиться у грудях, тьохкає серденько...