РІДНІШ НЕМА, НІЖ МОВА УКРАЇНСЬКА!
Вже скільки мов існує на землі,
Та наймиліша мова- материнська!
Де б ти не жив- у місті чи в селі,
Рідніш нема, ніж мова українська!
Вона наповнює спустошені серця,
Милує слух, хто розучився чути...
Бо йде від Бога, прямо від Творця.
Вчить щирими та гідними нас бути!
Любить країну, дім свій і поля,
Родину й пісню, що летить-співає!
Наш Всесвіт - Україна ! Це Земля
Й народ, що рідну мову поважає!
Вона дзвенить струмочком поміж мов,
Слова- неначе перли , діаманти...
Надія наша, Віра та Любов...
Святині це, досягнення й таланти.
В ній велич українського народу,
В ній і гостинність, й прагнення до волі.
Вона дарує мир нам і свободу,
Блакитне небо й колосок у полі!
І цвіт вишневий, пісню журавлину,
Біленьку хату й вишиту сорочку...
Хліб на столі, червоную калину,
І чорнобривці в мами у садочку...
Я українською з дитинства говорю.
Пишу і мислю нею, навіть мрію!
Її чарівність та мелодію люблю.
Що з праху встане, я безмежно вірю.
Бо зброя наша - Мова і Слова!
І люди в нас відважні та сміливі!
Хай соловей же всім нам заспіва,
Тоді і зовсім станемо щасливі...
21.02.2021р.