Dağlar arasında Shashlyq Ziyafəti

Gəncədə, yarpaqlı tarlaların ortasında,
Sabah şəfəqinə görkəmli dağlarla aydınlanmış,
Mən açıq havada masaya oturmuşam,
Küncük qazın və təzə şirin shashlyqun içərisində.
 
Burada təbiət dəyərli bir rəsm kimi,
Uzak ufqanın dağ zirvləri ilə birləşir,
Daşlar arasında oynayan çaylar və su,
Yaşıl otlarla əhatə olunmuş.
 
Ətrafda külək sakinçə hərəkət edir,
Uzakda qurulmuş qədim qalalar füsunkar durur,
Tarix və efsanələrin tanıkları,
Hər biri əsrlərdən gələn biliklərlə danışır.
 
Bura hər bir shashlyq nöqtəsi - sadəcə yemək deyil,
Bu adət, dad və sevinc bir arada,
Dostların, ailələrin və bayramların toplaşdığı yer,
Açıq havada, müxtəlif təbiətə böyük görkəmə sahib.
 
Və mən bu anı gözəl dərəcədə dəyərli hesab edirəm,
Ürəyim torpaqların gözəlliyi ilə dolur,
Shashlyqun dadı təmiz havanın təmizliyi ilə birləşir,
Gəncədə, Azərbaycanın ürəyində, mənim evim.