Ģenerali arestēja

Эдуард Лимонов
 
Арестовали генерала.
Арестовали как попало.
Большой и толстый генерал
Сидит в очках, в тюрьму попал…
 
Сидит сычом он за решёткой
С двумя серьгами и бородкой
С большой и сытой головой
Ужо попался. Вон какой!
 
Дрыманов. Да. Нет, Добронравов?
Он раньше заключённых бил
Сейчас сидит, лишённый правов
Как ангел, но лишённый сил…
 
Я таких видел на промзоне
Они брели как матерьял
В то время как на нашем троне
Уже не Сталин восседал
 
Ģenerali arestēja.
Arestēja kā nu spēja.
Ģeneralis liels un resns
Brilles sēž, un gaida cietums...
 
Viņš aiz restem sēž kā pūce,
Ar diviem auskariem, bārdu, ūsam.
Ar galvu lielu, brangu skatu
Jau iekrita. Re, ar kādu!
 
Drimanovs. Jā. Nē, Dobronravovs?
Vinš agrāk sita ieslodzītus
Bet tagad sēž un atņemts tiesībs
Kā enģelis, bet bezspēcīgs...
 
Es tādus redzēju promzonā
Un viņi vilkas kā materials
Tanī laikā kad mūsu tronī
Jau nē Staļins sēdēja