Nakts, iela, laterna, aptieka

Александр Блок
 
Ночь, улица, фонарь, аптека,
Бессмысленный и тусклый свет.
Живи еще хоть четверть века –
Все будет так. Исхода нет.
 
Умрешь – начнешь опять сначала
И повторится все, как встарь:
Ночь, ледяная рябь канала,
Аптека, улица, фонарь.
 
Nakts, iela, laterna, aptieka
Un bezjēdzīga, blāva gaisma.
Dzīvo vēl kaut ceturtdaļu gadsimta –
Viss būs tā. Bezizēja.
 
Ja mirsi – sāksies viss no galā,
Viss atkārtosies tā, kā laika senā:
Nakts, ledains ņirbums kanālā,
Aptieka, iela un laterna.