Басымда тұман (казахский стих)

Басымда тұман,
Ойым-да айуан.
Қараймын оңға,
Караймын солға:
Артымда біреу,
Алдымда екеу,
Мүйізді бір ірі қара.
Қашамын алға,
Оңға, не солға,
Қарамай жанжағыма.
Жүрегім-ау бір дүр
Етеді естіліп қалғанына.
Ойым-да дау,
Секілді жау:
Тұншықтырар шыбын жанымды бір.
Оянадым әттен,
Түсім-ау неткен, түсім-ау неткен ...