بوذا

پښتو، زده کوم ژبه ده،
بوذ، داکړۍ استاد،
افغانستان کې، د غرونو دوه څخه،
دغه اوسه تعلیم دی، د ځمکۍ وختونو.
تسلیم او دانایی – دغه دیار،
روښانه لوتوس د آسمان کې څخه.
په دغه تعلیم کې،
زموږ داخلي سپړنه په راهه ورسی.
خالیکو پښتونانو د ژبې،
مسجدونو او موناستريانو کې،
بوذ، تاسو دانایی دی،
افغانستان کې، د چې د نړۍ سترګو ته ورسی.