Горе Албаније

За високима врховима, у Албанији дивљој,
Скупљају се облаци и сунце благо сјаји.
Горе покривене снегом, као митске куле стоје,
Шаптање ветра, тишина која горе воље.
 
У окружењу зелених ливада и шума,
Срце ми откидају са својим великим умовима.
О, горе Албаније, твоја лепота бескрајна,
Зове ме да истражујем, да се ослободим сана.
 
Под твојим небом плавим, широким и светлим,
Светлосне промене, као слика у ствари.
Горе Албаније, у твојим дубоким објемима,
Нађем спокој и изобилје, узвишени идеали.